HomeClubHistory
History Printvriendelijke versieSend by email

Sinds de oprichting in 2001 heeft de Golfschool Gent in Drongen een hele weg afgelegd. De

initiatiefnemers hadden vanaf het begin de bedoeling om de golfsport te promoten en te democratiseren.

Dankzij de overname door de familie Van der Pluym werd al vlug gestart met de aanleg van de “Six-Holes Academic Golfcourse”, door golfarchitect Dimitri Van Hauwaert, en vervolgens een uitbreiding naar 9 holes. Daardoor werd de opleiding en begeleiding van de beginnende golfers een stuk eenvoudiger en nog goedkoper. Daar waar men vroeger voor alles naar een andere club moest gaan, kan dit nu in Drongen worden georganiseerd. Naast de golflessen bij de Pro’s kan men hier de nodige terreinervaring opdoen. En onze greens in kunstgras hebben ook nog eens het voordeel dat er het hele jaar door kan gespeeld worden, wat duidelijk geapprecieerd wordt door de meer dan achthonderd leden.

In 2017 werd ook nog eens geïnvesteerd in een spectaculaire indoorgolf en een uitbreiding voor het restaurant.

De vernieuwde puttingreen is begin 2018 speelklaar. En hier stopt het niet…
 

Succesformule

Oost-Vlaanderen is in vergelijking met andere provincies qua golfinfrastructuur nog steeds karig bedeeld. Dat verklaart, samen met de gemakkelijk bereikbare ligging vlakbij de E-40, deels ons succes. Maar nog belangrijker is zeker de laagdrempelige instap, de goede clubsfeer en de doorgedreven inspanningen van vele mensen die zich engageren om van Golfschool Gent een blijvend succesverhaal te maken. Zo is er het hardwerkend Sportcomité dat keer op keer voor een erg uitgebreide activiteitenkalender zorgt. Daar zitten nu meer dan 120 wedstrijden op 40 verschillende golfbanen bij. Met zo’n 100 jeugdspelers is ook de toekomst verzekerd. De inspanningen die de Golfschool al jarenlang levert om zoveel mogelijk jongeren met de golfsport in contact te brengen, worden ook door de Vlaamse Vereniging voor Golf regelmatig gehonoreerd.

Als Golfschool zijn we uiteraard ideaal geplaatst om de beginners de eerste golfervaringen te laten beleven. Vaak gebeurt dit via één van de talrijke initiaties die bij ons worden georganiseerd. Voor de twijfelaars is er het maandlidmaatschap waarbij je voor een beperkt bedrag gedurende een ganse maand onbeperkt van de faciliteiten gebruik mag maken. Het nodige materiaal wordt gratis ter beschikking gesteld en, zoals het ook voor alle leden geldt, zijn de oefenballen gratis. Als toemaatje zitten er in dat maandlidmaatschap ook nog enkele lessen van een half uur gegeven door één van onze ervaren pro’s. Kan je je nog een betere instap naar de golfsport indenken?

Een zoveelste bewijs dat Golfschool Gent op de juiste golfweg is.