Jeugdwerking

Jeugdwerking 2021:

Het jeugdbeleid van de golfschool is gegroeid door een jarenlange ervaring waarbij steeds werd bijgestuurd en verbeterd.
We kunnen nu, met grote trots, stellen dat we een goed georganiseerd opleidingsniveau hebben bereikt waarbij we  jeugdleden kunnen doen groeien tot volwaardige golfspelers.
De jongeren worden door een gemotiveerd team op een recreatieve, veilige en maatschappelijk verantwoorde manier in contact gebracht met de golfsport.

Ons jeugdprogramma is top! Het werd de laatste jaren meermaals bekroond door Golf Vlaanderen met het RABBIT- en BIRDIE LABEL. Dit op basis van de pedagogische inhoud en voor de kind-vriendelijk jeugdbeleid.

Het trainingsconcept, in 2018 ingevoerd, met 2 uur training op woensdag en zaterdag onder begeleiding van een pro, een initiator en telkens 2 gemotiveerde vrijwilligers gaan we in 2021 blijvend optimaliseren.

Alle facetten van de golfsport komen tijdens onze lessen aan bod: techniek (o.a. swing, chipping, putting…), theorie (o.a. reglementen en regels, etiquette, theoretische proef…), gedragsregels (o.a. respect, werken in gemengde groep, gezonde voeding,..) en baanervaring (o.a. GVB, baanpermissie, praktische proef, indoor…).
Verder wordt het belang van een degelijke opwarming en de gevaren van doping voldoende besproken.
Voor de beginnende spelertjes worden aangepaste clubs ter beschikking gesteld.
We beschikken tevens over heel veel didactisch spelmateriaal en kindvriendelijke tools om de kinderen op een speelse wijze de kneepjes van de golfsport te leren.

Daarnaast organiseren we 2-daagse stages tijdens de vakantieperioden, open voor de beginnende en gevorderde speler. Allemaal ontwikkelen ze zich in "hun" sport aan hun eigen tempo en intensiteit die ze zelf bepalen.

OPLEIDING AAN EEN ZEER DEMOCRATISCHE EN FAIRE PRIJS !

Voor onze jeugdspelers plannen we op de vernieuwde golfbaan van golfschool Gent, een 10-tal officiële “Qualifying”-wedstrijden waarbij tevens de GVB behaald kan worden of waarbij de spelers hun handicap kunnen verbeteren.

Onze jeugdspelers kunnen ook deelnemen aan wedstrijden op externe terreinen waaronder Puyenbroeck, Wasegolf, L’Empereur, Lille Métropole, Ieper Open, enz...
Deelname aan federale wedstrijden (Golf Vlaanderen, AFG, KBGF) wordt ook gepromoot.
Op deze manier komt onze jeugd in contact met jeugdspelers van andere clubs en leren ze omgaan met het competitieve element van de golfsport. Hun deelname draagt ook bij aan de uitstraling van onze club.

Enkele van onze jeugdspelers behaalden selecties voor regiowedstrijden, georganiseerd door Golf Vlaanderen. Ook werden ze uitgenodigd om samen met leeftijdsgenoten van andere clubs een trainingsprogramma te volgen, gegeven door de beste pro’s.

Golfschool Gent biedt een zeer democratisch jeugdlidmaatschap aan.

Om onze club te promoten bij het grote publiek en de stap naar golfsport te verkleinen werken we ook regelmatig samen met lokale scholen.

Thomas Pieters en Thomas Detry zijn eind 2018 team-wereldkampioen geworden. Ook zij zijn ooit klein begonnen en wie weet ben jij misschien de volgende “Thomas” en kan je later zeggen … het begon allemaal op Golfschool Gent.

Jongens en meisjes ....
Schrijf jullie in, word lid van ons fantastisch Juniorteam en we hopen jullie binnenkort te mogen begroeten!

 

 

                               
       Jan de Mulder,                                                                         Frank Mangelschots
Voorzitter Jeugdcommissie                       -                                      Jeugdcoördinator