HomeJeugdwerkingJeugdwerking
Jeugdwerking Printvriendelijke versieSend by email

 Jeugdwerking : De jeugd is de toekomst van de Golfschool Gent !” 
“In 2017 met bijna 100 jeugdspelers!”   

Golfschool Gent heeft zijn jeugdbeleid zo opgebouwd dat alle jeugdleden kunnen uitgroeien tot volwaardige golfspelers. De jongeren worden op een recreatieve, veilige en maatschappelijk verantwoorde manier in contact gebracht met de golfsport. Ons jeugdprogramma is top ! Het is dan ook met enige trots dat wij kunnen aankondigen dat onze jeugdopleiding terug door de VVG beloond werd met het RABBITS en BIRDIE LABEL, respectievelijk voor de inhoud van het programma en zijn kind vriendelijkheid.

In september 2017 zijn we gestart met een nieuw trainingsconcept, namelijk 2 uur les op zaterdag en 2 uur op woensdag, deels onder begeleiding van pro’s en deels met gemotiveerde vrijwilligers. Alle facetten van de golfsport komen aan bod:  techniek ( o.a. swing, chipping, putting…), theorie ( o.a. reglementen en regels, etiquette, theoretische proef…) , gedragsregels ( o.a. respect, werken in gemengde groep, gezonde voeding,..)  en baanervaring ( o.a. GVB, baanpermissie, praktische proef, indoor…). Verder wordt het belang van een degelijke opwarming en de gevaren van doping voldoende besproken  Voor beginners worden aangepaste clubs ter beschikking gesteld.

Daarnaast zijn er nog  de 2-daagse stages tijdens de vakantieperioden, open voor de beginnende en gevorderde speler. Allemaal ontwikkelen ze zich in "hun" sport aan hun eigen tempo en aan een intensiteit die ze zelf bepalen.

SPEELPLEZIER AAN EEN ZEER DEMOCRATISCHE PRIJS !

Met de “Jeugdcup” spelen we een eigen kampioenschap gespreid over 8 wedstrijden op GSG. De beste spelers (brut en net) gaan met leuke prijzen naar huis. Deze wedstrijden staan open voor alle jeugdleden met baanpermissie. Tijdens deze wedstrijden kan ook de GVB behaald worden.

De jeugdspelers kunnen  ook deelnemen aan officiële “Qualifying”-wedstrijden ingericht door de GSG. Dit zijn wedstrijden op andere terreinen waaronder L’Empereur, Lille Métropole, Ieper Open, enz... Deelname aan wedstrijden van de Federatie’s (VVG, AFG, KBGF) wordt ook gepromoot. Hier komt onze jeugd in contact met spelers van andere clubs en leren ze omgaan met het competitieve element van de golfsport. Hun deelname draagt ook bij aan de uitstraling van onze Golfschool.

Voor het 2de jaar op rij zijn enkele van onze jeugdspelers geselecteerd door de VVG. Zij volgen samen met leeftijdsgenoten van andere clubs een trainingsprogramma gegeven door beste pro’s van de VVG. Dit is een super ervaring voor hen.

Golfschool Gent biedt een zeer voordelig jeugdlidmaatschap aan voor slechts €125 (tot 13j) en €240 (13-21j), dat niet gekoppeld is aan een ouderlidmaatschap. Om onze club te promoten bij het grote publiek en de stap naar golfsport te verkleinen wordt er ook regelmatig samengewerkt met enkele lokale scholen.

De golfsport “surft” momenteel op een hype gecreëerd door o.a. Thomas Pieters (Olympische Spelen ,Rio en zijn opgemerkte deelname aan de Ryder Cup 2016 ) en nieuwkomer op de European Tour Thomas Detry. En wie weet ben jij misschien de volgende Thomas Pieters of Thomas Detry en kunnen we later zeggen … het begon allemaal op Golfschool Gent.

Jongens en meisjes .... Schrijf jullie in, word lid van ons fantastisch Juniorteam en ik hoop jullie binnenkort te mogen begroeten!                                       
                                                                                        

                                                                     
Jan de Mulder, Voorzitter Jeugdcommissie